Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Σπύρος Δανέλης: Οφείλουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους

Με αφορμή την αναμενόμενη επιβολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή νέων προστίμων ύψους 1,3 δισ. ευρώ τους επόμενους μήνες για παράνομες αγροτικές ενισχύσεις, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σπύρος Δανέλλης δήλωσε τα εξής: 

"Οφείλουμε επιτέλους να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.  Ένας γεωργικός τομέας που βασίζεται αποκλειστικά και επαναπαύεται στις αγροτικές ενισχύσεις, δεν έχει μέλλον.  Ακόμα χειρότερα, ένας γεωργικός τομέας που θεωρεί ότι το να επιβιώνει με οποιοδήποτε κόστος σε βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας είναι αναφαίρετο δικαίωμά του και κεκτημένο, δρα διασπαστικά για τη συνοχή της κοινωνίας, ιδιαίτερα σε περιόδους όπου ολόκληρη η χώρα δοκιμάζεται για την επιβίωσή της.

Ένας τέτοιος γεωργικός τομέας, που πολτοποιεί με το βάρος των εντυπώσεων και της οργής που προξενεί, όλες τις έντιμες και τις δυναμικές -ιδιωτικές ή συλλογικές- προσπάθειες στον αγροτικό χώρο, πρέπει να απορριφθεί από όλη την ελληνική πολιτεία.  Κυβέρνηση, αντιπολίτευση και όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι του γεωργικού τομέα πρέπει σύσσωμοι να συνταχθούν κατά της επανάληψης των φαινομένων των παράνομων αγροτικών ενισχύσεων, των παράνομων αποζημιώσεων ΕΛΓΑ, της ανεπάρκειας των ελέγχων, της αδιαφάνειας στην πρόσβαση κοινοτικών και εθνικών πόρων. Σύσσωμη η Ελλάδα -κυβέρνηση και αντιπολίτευση, πολιτεία και πολίτες, οι ίδιοι οι αγρότες- πρέπει όλοι να απαιτήσουμε από δω και στο εξής τη συμπόρευση σε μια υγιή βάση με στόχο την πραγματική ανάπτυξη, την κοινωνική προσφορά.  Πρέπει όλοι να καταπολεμήσουμε την ευκολία του λαϊκισμού, της αδιαφάνειας και της διαφθοράς. Η λογική της Ν.Δ. «όλα τα λεφτά, όλα τα κιλά» ήταν εγκληματική και έχει πολλαπλό κόστος. Ήρθε η ώρα, η γεωργία να αποτελέσει πρότυπο τομέα υγιούς ανάπτυξης για τη χώρα". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου